Bij verschillende evenementen voor geestelijk gehandicapten, zoals tijdens Truckersday Stiphout en bij het bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas in Helmond, ben ik actief als verkeersregelaar.

Van 2011 tot 2014 was ik bestuurslid, vrijwilliger en sponsor van Stichting MaraThOON.

Eindhoven, 27 februari 2014

Het bestuur van Stichting MaraThOON heeft besloten te stoppen met de activiteiten. De stichting heeft de afgelopen vijf jaar met steun van velen heel veel moois kunnen doen voor mensen met kanker en hun dierbaren. Sinds de oprichting in 2009 is er in totaal maar liefst €230.000 ingezameld door lopers, donateurs en sponsoren. En allemaal voor en tijdens de Eindhovense marathon met als motto: ‘MaraThOON; RENnÉn voor een goed doel’.

Met het ingezamelde geld is veel gerealiseerd, zoals vorig jaar een herdenkingsboom met vlinders voor Mappa Mondo in Waalre, een hoofdhuidkoeler voor het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en een ambulance voor Stichting WensAmbulance Brabant. In voorgaande jaren waren dat brancards voor Stichting WensAmbulance Brabant en diverse voorzieningen voor Hospice De Regenboog, Het Máxima Medisch Centrum en Het Catharina Ziekenhuis.

Het besluit om te stoppen was voor het bestuur niet gemakkelijk, want iedereen was al die jaren met hart en ziel betrokken bij MaraThOON. Vanuit die betrokkenheid trok het werk voor de stichting echter een te zware wissel op een aantal bestuursleden en vrijwilligers. Daarom is ervoor gekozen om nu te stoppen, na een hoogtepunt in 2013, waar weer een recordbedrag werd ingezameld.

Stichting MaraThOON werd vijf jaar geleden opgericht om Toon de Wit jaarlijks te herdenken, die overleed aan de gevolgen van kanker. Toon was een liefhebber van de Eindhovense marathon. Zeer onverwacht overleed tijdens de oprichting van MaraThOON ook René Sanders, een goede vriend van Toon en drijvende kracht achter de stichting.

Bestuur en vrijwilligers kijken met heel veel voldoening en plezier terug op vijf fantastische MaraThOON-jaren, waarin veel moois is gerealiseerd. Samen met partners in de regio. De gedachten van betrokkenen blijven bij Toon de Wit en René Sanders. Amigos para siempre – vrienden voor altijd. Alleen niet meer vanuit Stichting MaraThOON.

MaraThOON logo