Ondernemende rechterhanden

Na de aftrap in juni in Businesscenter De Ronde in Best, werd op dinsdag 8 september de 2e bijeenkomst van ZZP-secretaressen/kantoorexperts uit Oirschot e.o. georganiseerd door Sandy van Rossum van Spiderwoman. Locatie: de Flexzone aan De Moorland 4. Tijdens een korte rondleiding liet Sandy zien wat de mogelijkheden van deze bijzondere werklocatie zijn. Niet alleen flexplekken, maar ook een vergaderlocatie is er te reserveren in een warm aangeklede, creatieve ruimte.

Ondernemende rechterhanden met een missie

De vorige bijeenkomst werd gebruikt om elkaars specialisme te ontdekken: waar de een affiniteit heeft met taal, gaat bij de ander het hart warmer kloppen van cijfers of techniek. Notuleren, marketingondersteuning, Human-Resource, redactionele artikelen en advertorials, coaching, project- en managementondersteuning; zomaar een greep uit de expertise van Yvonne van Beek (Office Support Best), Jacky Beerens (MultiMos), Ingrid Polman (IK maakt het makkelijker), Sandy van Rossum (Spiderwoman), Monique Verhoof (Best Secretariaat) en Petri Willems (Add To Office Support).

Tijdens de tweede bijeenkomst in de Flexzone in Oirschot is een lijn uitgezet voor de volgende bijeenkomsten, waarbij andere collega’s uit de regio kunnen aansluiten. Naast het delen van kennis zal professionalisering op de agenda staan. Ook zullen er antwoorden gegeven worden op vragen als ken jij iemand die….” en “hoe pak ik dit in Word of Excel zo efficiënt mogelijk aan”. En dat alles onder het genot van een kopje koffie in een gemoedelijke maar zeker ook professionele sfeer, met een wisselende locatie en een wisselende gastvrouw.

Direct resultaat

Na de eerste bijeenkomst was er al direct resultaat geboekt:

  • een aantal tips voor MS Office werden uitgewisseld;
  • uit het redactioneel artikel is een aanvraag voor een opdracht gekomen;
  • social media zorgde voor verzoeken om ook aan te sluiten bij deze groep ondernemende dames.

De uitkomst van de tweede bijeenkomst ligt in het verlengde van de werkwijze van de dames: structuur aanbrengen. Met een veelheid aan invulling ervan, is een algemene lijn uitgezet om de komende bijeenkomsten efficiënt te laten verlopen. Bijeenkomsten, waar de dames halsreikend naar uitkijken.

Bron: De Mooi Oirschot Krant

DeMooiOirschotKrant_20150916